به گزارش میراث آریا، داریوش بارانی بیرانوند امروز صبح یکم آذر ماه در کنفرانس بین المللی محیط زیست و سلامت شهری در سالن جلسات اتاق بازرگانی گفت: وجود مصائب و مشکلات محیط زیست همچنان جامعه بشری را تهدید میکند.
شهردار خرمآباد افزود: اقدامات پلکانی دولتها در مواجهه با مسائل محیط زیست، تخریب و آلودگی منابع زیست محیطی و انقراض گونه ها، لزوم بازنگری در امور مربوط به این حوزه را بیشتر میکند.
او اظهار کرد: محیط زیست و سلامت شهری بسیار بااهمیت است، ویل دورانت( تاریخ نگار مشهور) میگوید همه تاریخ قطعهای از علم محیط زیست میباشد، اما کمتر کسی به این ژرفا اهمیت محیط زیست را بیان کرده است.
بارانی بیرانوند تصریح کرد: ساحت معنوی محیط زیست جدا از ساحت مادی آن نیست و تنها راه نجات محیط زیست توسل به یک باور شرقی است.
شهردار خرمآباد با بیان اینکه دین مبین اسلام نگاه بسیار درخشانی به مبانی محیط زیست دارد و آن را یک نعمت میداند، عنوان کرد: ما مخالف بهرهکشی از محیط زیست نیستیم بلکه ناهمترازی بین تولید و مصرف، عدم موازنه بین تخریب و فرصت برای جایگزینی مسئله اصلی است.
او با تاکید بر اینکه محیط زیست نیازمند خودترمیمی است، افزود: در یک تفکر کلیشهای آموختهایم که شهرها مهمترین مصرف کننده منابع، بزرگترین تولیدکننده زباله، بزرگترین کانونهای گرمایشی زمین و مهمترین تهدیدکنندههای محیط زیست هستند.
شهردار خرم آباد با اشاره به آمارهای امیدوار کننده عنوان کرد: اما شهرها بزرگترین کانونهای تولید ثروت، آموزش، نخبگی و فرهیختگی، تولید ایده، ابتکار و راهکار برای نجات محیط زیست هم هستند و راهکارها و دانش نجات دهنده محیط زیست در شهرها تولید میشود.
بارانی بیرانوند افزود: لرستان و پهنه زاگرس، ظرفیتهای کم نظیر تاریخی با زیست بوم شگفت انگیز و ظرفیتهای گردشگری آن در تراز بین المللی است که شهروندان آن با این ظرفیتها، شایسته رفاه و نعمت هستند که برای نیل به آن باید پهنه زاگرس را شناخت و معرفی کرد تا دیده و شنیده شود.
او با تاکید بر اینکه عدم آمایش سرزمینی در حوزه گردشگری موجب شده سرزمین های شمالی با تهدید جدی در حوزه محیط زیست مواجه باشند بیان کرد: فضاسازی این کنفرانس به نام خرمآباد برای معرفی لرستان در تراز ملی و بین المللی است و امیدواریم بتوانیم زیرساخت مناسبی در راستای توسعه متوازن و پایدار مبتنی بر زیست بوم گردشگری در استان ایجاد کنیم.
ظرفیت گردشگری جهانی در لرستان وجود دارد
استاندار لرستان گفت: ظرفیتهای بینظیر تاریخی، فرهنگی و طبیعی در این استان وجود دارد و میتواند به عنوان مقصد گردشگری جهانی معرفی شود.
سید سعید شاهرخی در کنفرانس بین المللی محیط زیست و سلامت شهری در سالن جلسات اتاق بازرگانی گفت: لرستان به عنوان یکی از تاریخیترین نقاط ایران در سلسله جبال زاگرس، از لحاظ توپوگرافی نقطه بسیار بااهمیت و مناسب و به عنوان اولین خاستگاه زندگی بشر مطرح بوده است.
او افزود: براساس یافتههای باستان شناسی و نقاشیهای حک شده در غارها، قدمت زندگی در این استان به بیش از ۶۰ هزار سال میرسد که گویای تمدن در این دیار است و میتوان آن را به عنوان اولین زیستگاه بشر در دنیا نام برد.
استاندار لرستان با بیان اینکه ظرفیتهای فراوان و ارزشمندی، این استان را منحصر به فرد کرده است تصریح کرد: لرستان در کریدور شمال به جنوب کشور واقع شده و آب و هوایی چهارفصل و متفاوت دارد.
او اضافه کرد: بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر طول رودخانه های این استان است و وجود اراضی حاصلخیز و بکر، این فرصت را فراهم کرده که استان را بیش از این رونق دهیم همچنین بیش از پنج هزار اثر تاریخی فاخر در پهنه استان شناسایی شده که ۲ هزار و ۵۰۰ مورد از این مجموع به ثبت ملی رسیده است.
استاندار لرستان، به در دست اقدام بودن پرونده ثبت جهانی دره خرم آباد توسط یونسکو اشاره کرد و گفت: این شهر به تنهایی۱۳ اثر ثبت شده دارد و با توجه به این ظرفیتهای عظیم در سایر نقاط استان، فرصتی فراهم شده تا لرستان را به عنوان مقصد گردشگری ملی و بین المللی اعلام کنیم.
شهر خرمآباد اول و دوم آذرماه میزبان بزرگترین رویداد زیستمحیطی کشور تحت عنوان کنفرانس بینالمللی محیط زیست و سلامت شهری با حضور سفرای کشورهای خارجی، روسای سازمانهای بینالمللی، شهرداران شهرهای آسیایی و شهرداران کشور است.
در این رویداد برگزاری پنلهای تخصصی در حوزه محیط زیست در دستور کار خواهد بود، همچنین رایزنیهای اقتصادی، فرهنگی، زیستمحیطی و معرفی ظرفیتهای گردشگری پهنه زاگرس و استان لرستان انجام خواهد شد.
انتهای پیام/
نظر شما